Yaşam

Gemiler Neden Gizemli Bermuda Şeytan Üçgeni’nden Geçmek İstemez? Hayır, Arkasında Komplo Teorisi Yok!

Bermuda Şeytan Üçgeni’nin adı, kimilerine korku salarken kimilerine de merak uyandırır. Ancak bu gizemli bölge hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz?

Kaybolan gemiler ve uçaklar, uzaylı kaçırmaları ve kayıp kıtalar… Bu alanın sırları ne kadar derin?

Nedir bu Bermuda Şeytan Üçgeni?

Bermuda Şeytan Üçgeni; Atlantik Okyanusu’nda, ABD’nin güneydoğu kıyıları, Bermuda, Küba, Hispaniola, Jamaika ve Porto Riko adalarını kapsayan geniş bir alanı ifade eder.

Bu bölge, yıllardır kaybolan gemiler ve uçaklarla ilgili pek çok efsane ve komplo teorisine ev sahipliği yapmaktadır. ABD Donanması’na göre bu alanda yaklaşık 50 gemi ve 20 uçak kaybolmuştur. Ancak kayıpların gerçekten diğer bölgelerden daha fazla olup olmadığı hâlen tartışmalıdır.

Bermuda Şeytan Üçgeni’nde yaşanan kayıplar hakkında pek çok teori ortaya atılmıştır.

Bunlar arasında en popüler olanlar, bölgenin uzaylı faaliyetlerinin merkezi olduğu ve insanların burada kaçırıldığı yönündeki iddialardır. Diğer bir teori ise buranın kayıp kıta Atlantis’in gerçek yeri olduğu ve başka bir boyuta açılan bir portal olduğudur.

Ancak bilim insanları bu bölgedeki kayıpların doğal nedenlere bağlı olabileceğini savunmaktadır. Örneğin bölgedeki metan gazı patlamaları da gemilerin batmasına neden olabilir.

Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), Bermuda Şeytan Üçgeni’nin jeomanyetik bir anomali barındırdığını ve bu durumun navigasyon sistemlerini yanıltabileceğini belirtmektedir.

Peki gerçekten geçmemek mi gerekiyor?

Bermuda Şeytan Üçgeni, tropikal fırtınalar ve kasırgalar gibi ekstrem hava koşullarının sıkça görüldüğü bir bölgedir. Meksika Körfezi’nden Atlantik Okyanusu’na doğru sıcak su taşıyan Körfez Akıntısı, ani hava değişimlerine neden olabilir.

Bu tür hava olayları, gemilerin ve uçakların kaybolmasına yol açabilir. Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından yapılan araştırmalara göre dünyanın en tehlikeli sularından bahsedilirken Bermuda Şeytan Üçgeni’ne yer verilmemiştir.

Yani bilimsel veriler bu bölgenin diğer deniz alanlarından daha tehlikeli olmadığını göstermekte. 

Kaynaklar: Travel Leisure, The Economic Times

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu